De huiskamer van de Helftheuvel Koll’s Eten en Drinken: al ruim 40 jaar ‘De huiskamer van de Helftheuvel’
Aan het roer van Koll’s Eten en Drinken staat Henk van Kollenburg.
Als 21-jarige jongen begon hij destijds een automatiek en heeft deze doen uitgroeien naar een ‘cafetaria met meerwaarde’. Als snel kwam er een uitbreiding met het pand ernaast zodat Koll’s zich, naast de automatiek, ook kon richten op partyservice. “We deden heel veel voor bijvoorbeeld de gemeente en het provinciehuis. Na verloop van tijd verdween de automatiek en weer een aantal jaren verder werd het naast gelegen pand ook verkocht. “Ik wilde me richten op één ding”, aldus Van Kollenburg. Zo ontstond een, wat Van Kollenburg zelf omschrijft als, ‘cafetaria met meerwaarde’.
“We hebben een enorm terras waar mensen dagelijks kunnen genieten van onze heerlijkheden. Het is een echte ontmoetingsplek geworden, een terras waar je 365 dagen per jaar heerlijk ‘buiten’ kunt zitten.” Klanten kunnen bij Koll’s Eten en Drinken terecht voor allerhande lekkernijen zoals belegde broodjes, salades, verse vruchtensappen, ijs, snacks en smoothies. “Alles word door ons zelf bedacht en ontwikkeld. Het bijzondere is ook dat wij alles zelf maken én dat we alles verantwoord doen. Van oma’s erwtensoep tot de verse fruitsorbets en van het bakken in vloeibaar frituurvet tot het verbouwen van onze eigen kruiden. Onze producten worden dus letterlijk ‘met liefde bereid’.” Uiteraard runt Henk van Kollenburg de zaak niet in zijn eentje, hij wordt bijgestaan door zijn twee dochters en zijn zoon en 3 parttimers.